top of page

Empire

Empire og sen-empire er betegnelser på de sene fasene av klassisk arkitektur og kunsthåndverk.

Den har navn etter Napoleons keiserdømme fra 1804 til 1815. Stilen kjennetegnes av rette linjer med storslått preg. Betydelige empire-bygg i Norge er bl.a. Slottet og Børsen. Vi leverer 3 typer av empire-stilen. Både balustradene og meglerne kan fåes i empire. Kulen på alle de 3 typene av meglere er pyramideformet. Velg mellom Empire A, B og C. Meglerne kan også leveres uten spor, da med bare den pyramideformede kulen på toppen.

Moavegen empire_A_trapp_led_web-6.jpg

Empire A

Vakker og detaljrik trapp som har den historiske empirestilen.

Dette er en helt perfekt trapp for både herregårder og klassiske boliger. Den er også et utmerket valg til et helt vanlig tradisjonelt hjem. Empire A er for de med sans for stil og kvalitet. Balustradene og meglerne er kvadratiske. Toppen og bunnen av balustradene er 37x37 mm med noe innsving på midten. Meglerne har en pyramideformet topp som i kombinasjon med flotte håndlister gir trappen stil og kvalitet. Rette linjer og myke overganger gjør dette til en stilfull trapp med rike detaljer.

EMpireB.jpg

Empire B

Empire B er en videreføring av den tradisjonelle enkle stilen. Passer i alle hjem og er meget fleksibel på løsninger. Stilfull og enkel.

Den kjennetegnes av to rette vertikale linjer, både på balustradene og meglere. Balustradene kan leveres i 37x37mm eller 32x32mm. Gjør oppmerksom på at 32mm leveres med kun 1 vertikal linje. Meglerne har en pyramideformet topp og svake avrundete kanter. Denne stilen kan kombineres med alle typer håndlister, alt fra den enkle standard type til hulkil. En hvitmalt trapp av type empire B passer godt i lag med stål.

20181019-IMG_6603.jpg

Empire C

Empire C kjennetegnes av moderne stil med rene detaljer. Den passer godt inn i et klassisk hjem, men vil tilføre et hvilket som helst hjem en varm og elegant atmosfære.

Denne trappemodellen tar seg like godt ut i finstua som i hallen og vil gi en trivelig stemning i ditt hjem. Som Empire B har den to rette vertikale linjer, i tillegg har den en avfaset kant på alle hjørnene. Kan godt kombineres med flere typer håndlister etter eget ønske. Leveres vanligvis malt i hvit eller valgfritt etter fargeprøve. Fin i kombinasjon med lakkert eller oljet hardvedtrinn av f.eks. eik eller merbau.

bottom of page